Σπύρος Σιαμπλής

Αυτά τα «έργα» είναι… Μακέντα!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τα «κατορθώματα» του Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό και τα καλύτερα που… έρχονται για τον Ιταλό, μαζί με τα ντέρμπι!

Μετά από τρία ματς… σκάρτα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Φεντερίκο Μακέντα έχει προλάβει να καταθέσει τα «διαπιστευτήριά» του. Πετυχαίνοντας δύο… νικητήρια γκολ, δίνοντας μια εντυπωσιακή ασίστ και δείχνοντας ψήγματα, μόνο, του αναμφισβήτητου ταλέντου του! Κι όλα αυτά; Μέσα σε 122 αγωνιστικά λεπτά, μόλις, την ώρα που πέρυσι σκόραρε τρεις φορές, σε 30 συμμετοχές με τη Νοβάρα…

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Επιστρέφοντας πίσω στο καλοκαίρι, όταν κι ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Ιταλού επιθετικού από τους «πράσινους», δεν υπάρχει αμφιβολία πως το όνομά του δεν έκανε «γκελ». Όχι τόσο στον κόσμο, όσο και στους… υπόλοιπους. Κυρίως, δε, σε αυτούς! Ρεαλιστικά, αλλά και διαπιστωμένα… εκ του σύνεγγυς πλέον, ο Μακέντα διαθέτει πολλά στοιχεία από αυτά που έψαχνε ο Γιώργος Δώνης και του τα βρήκε ο Νίκος Νταμπίζας, μέσω του 27χρονου άσου…

Πρακτικά, μόνο ένα ήταν το μοναδικό ερωτηματικό στην περίπτωσή του. Η «συνέπεια» στο σκοράρισμα, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός (θα έπρεπε να) έψαχνε έναν ποδοσφαιριστή των 10-15 τερμάτων. Από την στιγμή που ο Μακέντα δείχνει να… παίρνει μπροστά, τότε, μόλις αποκτήσει μια συνέπεια σε αυτό τον τομέα, δεν θα αργήσει ο καιρός που θα γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του «τριφυλλιού»!

Γιατί, καλές -και πολλές, πραγματικά- οι δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά ο επιθετικός -και ο… κόσμος μαζί του- τρέφεται από τα γκολ. Το ξέρουν όλοι αυτό, το ξέρει κι ο ίδιος ο «Κίκο», που δήλωσε άλλωστε πρόσφατα πως απέχει ακόμα από το 100% που μπορεί να δώσει. Εξ ου και τα παιχνίδια που ακολουθούν, κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο, είναι… ταμάμ για να αρχίσει να «ρολάρει» ακόμα περισσότερο.

Και, στην… κρίσιμη ώρα, εκείνη των διαδοχικών ντέρμπι, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό κατά σειρά, να είναι σε θέση να επανασυστηθεί σε φίλους και «εχθρούς». Σημειώνοντας κι άλλα όμορφα τέρματα, έχοντας ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και αποδεικνύοντας ότι εγκώμια από το στόμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν βγαίνουν για τον… οποιονδήποτε!

ΥΓ: Off-topic, αλλά στο ματς του Σαββάτου στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει κερκίδα από… τα παλιά! Αυτό «λέει» η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αυτό διαπιστώνει κι όποιος έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με κόσμο... Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή και σύνεση, προκειμένου αυτή η εικόνα να επαναληφθεί και σε άλλα γήπεδα της επαρχίας, αλλά και να μην ανοίξει η… φάμπρικα των τιμωριών της ομάδας, που ήδη μετράει ένα οδυνηρό -6. Και, φυσικά, να μην δούμε τίποτα… περίεργα από την Αστυνομία, από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία με τον Αστέρα για την διάθεση εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x